Platforma KOMBINAT lansează Bucharest Tips, un ghid alternativ al orașului București, cu un concept inedit de prezentare și de ierarhizare a informațiilor turistice, pornind nu de la LOCURI, ci de la OAMENI.

Ghidul este disponibil online, la adresa http://bucharest-tips.com și se adresează turiștilor vorbitori de limba engleza, aflați în căutarea unor recomandări autentice, care doresc sa experimenteze orașul viu, aflat dincolo de stereotipurile turistice.

Plecând de la îndemnul “Discover Bucharest as your hometown”, Bucharest Tips are rolul unui prieten virtual într-un oraș necunoscut: primești sfaturi și recomandări pe care te poți baza și care ți se potrivesc, de la persoane reale care trăiesc în București, cu vârste, stiluri de viață și profesii diferite.

Spre deosebire de rețelele de socializare, care în umbra anonimatului uneori pot duce la dezinformare și în mod diferit față de ghidurile clasice, care prezintă recomandări nepersonalizate, de obicei generice și mai aproape de clișee, precum și liste nesfârșite de locuri în fața cărora iți este greu, ca turist, să faci o selecție reala, Bucharest Tips, prin intermediul unui search bar customizat, propune o ierarhizare extrem de utila a informației, turiștii putând alege locuri și recomandări în funcție de interesele personale, de stilul de viata, de vârstă sau de ocupație.

Bucharest Tips este structurat în categorii, astfel ca turiștii pot selecta, în funcție de preferințe, recomandări mai detaliate prin accesul la paginile-testimonial ale bucureștenilor aflate pe website sau pot opta pentru recomandări specializate: food (restaurante, patiserii, cofetarii etc.), day (de la parcuri și săli de sport la cafenele și baruri), night (cluburi, discoteci, baruri de noapte), shopping (de la brand-uri, mall-uri la magazine de designer, antichități etc.), culture (galerii, muzee, monumente, săli de concerte și spectacole). O alta noutate este pagina “discover!” care prezintă informații despre Bucureștiul underground, locuri mai puțin cunoscute și popularizate turistic.

Site-ul mai propune și o selecție de evenimente, actualizată zilnic (concerte, vernisaje, festivaluri, evenimente speciale), precum și recomandări editoriale despre locurile interesante și mai puțin prezentate către turiști.

Bucharest Tips este un concept KOMBINAT, o platforma de idei și proiecte culturale alternative.

Primul proiect al platformei – Kombinat concept store – un magazin-atelier experiment de cultură urbană și subculturi, un spațiu eclectic de expoziții și evenimente, reunind tineri designeri, cărți de arta contemporana, film și benzi desenate, precum și stiluri diferite de expresie vestimentara, a fost deschis în perioada 2008-2009 în pasajul Hanul cu Tei din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Advertisements