No men allowed 

London’s first women’s only private members’ club

Girls only

Intr-o lume a comertului si a comericialului unde te diferentiezi sau mori, piata restaurantelor a trecut la urmatorul nivel in ceea ce priveste politica de marketing: exclusiv feminin.

Foodstory.ro spune ca

E o moda printre londoneze sa isi dea intalnire la un cocktail dupa sedintele de la birou. Ultimul intrat pe lista “acces liber doar pentru doamne” este un restaurant-bar din Soho. “Sofakingcool” va deveni de la 1 februarie un local numai pentru femei si isi va schimba numele in KC’s Bar, prelund initialele proprietarei. Aceasta nu isi doreste neaparat sa ii indeparteze pe barbati, ci vrea sa puna dorintele doamnelor pe primul loc.

Nu e singurul local de acest gen din capitala britanica. In noimebrie se deschidea cu mare fast Grace Belgravia, unde accesul se face numai cu card de membru, iar taxa anuala este de 5.500 de lire sterline. Barbatii au voie sa vina doar joia si numai la ora cinei.

KC’z Bar din Soho intra pe o lista scurta (deocamdata) a localurilor numai pentru femei. Mai exista un astfel de club in Holborn – The Sorority si poate fi mentionat si lantul de restaurante STK din SUA care are o politica primitoare pentru cliente.

Actrita Eva Longoria a deschis la randul sau un astfel de stabiliment culinar in Las Vegas, pe care l-a numit “SHe”. Restaurantul a fost inaugurat chiar de Anul Nou. Inspirat din anii 1990, fostul club de noapte are si un ring de dans dispus central, un podium de defilare pentru prezentarile de moda si este impodobit cu oglinzi si cristale.

Un local similar este si in Zhengzhou, China. Aici barbatii au voie sa vina dar numai daca sunt insotiti de o doamna.

Un restaurant destinat exclusiv femeilor se afla si în Arabia Saudita, in Dubai. Aici, clientele se pot bucura de o cina linistita, departe de soti si de ochii vigilenti ai fortelor de ordine.

Cum zice englezu’, the tables are about to turn, while for centuries only men were allowed to enter in some private clubs. Cred ca batalia sexelor ia o noua proportie.

Image

Advertisements