Scriam aici de ce imi place Bucurestiul. Pentru ca a trecut mai bine de jumatate de an, improspatez lista. Asadar, adaug:Street Delivery 2012 (21)

– spectacolele de la Opera Nationala Romana
– grandoarea Salii Palatului
– expozitiile temporare de la MNIR
– magazinul de fructe uscate de pe Bd. Magheru
– Palatul Cesianu-Racoviţă, sediul Artmark
– povestea din spatele Camerei din fata
– entuziasmul Alinei pentru ganduri bune si gesturi mari – pe care le gasiti la Merci Charity Boutique
– Hanul lui Manuc
– Mansarda Librariei Bastilia
– pizza de La Biblioteca
– decorul de la Niste domni si fiii
– lantul de cofetarii si covrigarii Georgi – nu exista niciun produs care sa nu-mi placa, le-am testat pe toate
– Sala Dalles si Libraria Noi
– Dambovita, noaptea, de pe unul din poduri, cu o recomandare speciala – privelistea de pe podul de la Eroilor.
– porumbeii de la intersectia Mosilor cu Ferdinand

Si daca si voua va place Bucurestiul la fel de mult ca mine, cei de la Metropotam au facut o selectie foarte foarte foarte draguta despre paginile de Facebook cu Bucuresti:

Bucuresti optimist – Stim ca Bucurestiul nu e intotdeauna unul dintre cele mai prietenoase orase, insa Cristian Vasile, owner-ul paginii Bucuresti optimist, vrea sa vada si partea plina a paharului. Gasim acolo multe poze care, uneori, ne fac pana si pe noi privim cu alti ochi un oras prea gri.

Bucuresti realist – Partea goala a paharului, adica Bucurestiul asa cum este el, cu bune si cu rele. Balti atat de mari incat ascund sinele de tramvai, maidanezi furiosi sau piete ad-hoc la numai cativa metri de Casa Poporului? Uneori, si asta inseamna Bucuresti.

Rezistenta Urbana – Este pagina de Facebook a vestitului blog, de unde aflam ce cladiri cu importanta istorica mai urmeaza sa fie demolate, cum era Bucurestiul in trecut, pe langa ce cladiri trecem zilnic si nici nu ne dam seama ce importante sunt si, in general, o multime de informatii consistente si utile.

Ultimul etaj – Cum se vede Bucurestiul de sus? Gasiti aici o multime de imagini de pe tot felul de cladiri inalte, pentru o alta perspectiva asupra orasului. Noi am scris despre proiect chiar inainte de expozitie.

Dincolo de fatade – S-au inmultit considerabil albumele de pe pagina de Facebook Dincolo de Fatade de cand v-am spus noi de proiect. Ne place sa exploram interiorul caselor din Bucuresti fara sa fim nevoiti sa ne certam cu nimeni ca sa le putem vizita – gasim totul acolo, pe Facebook.

Bucharest Daily Secret – Poti primi un scurt mesaj concentrat despre un “mic secret” din Bucuresti sau din imprejurimi – un loc de iesit, un bar, un restaurant. Printre astea se strecoara si cateva mesaje motivationale sau poze cute, nu puteau lipsi. 🙂

Bucharest Style – Putem vorbi despre un stil unic al Bucurestiului? Pozele surprinse cu oameni care se imbraca misto ar trebui sa ne raspunda la intrebare. Da, este o pagina de fashion, daca vrei sa vezi ce se mai poarte pe strazile din Capitala.

My Beautiful Bucharest – Sub deviza “Priviti orasul, nu umblati orbi pe strazile luil!”, gasim o alta pagina de Facebook cu minunatii pozate in Bucuresti – cladiri, parcuri, strazi, chiar si copii la metrou.

Bucurestii Vechi – Nu credem ca se mai ocupa nimeni de update-uri pe pagina, insa daca ii dati like si intrati la albume, o sa descoperiti o adevarata Narnie a fotografiilor cu Bucurestiul de odinioara.

Bucuresti altfel – O pagina de Facebook proaspata, aparuta la sfarsitul anului trecut, care vorbeste despre piese de teatru underground, concerte in spatii neconventionale si tot felul de alte mici evenimente care poate nu sunt suficient promovate.

Mai adaug eu si Dungi – despre Tea puteti citi aici. 

Advertisements