Miercuri, 6 martie, ora 19.00 la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45 ) din Bucuresti scriitorul si calatorul Sega va citi in avanpremiera cateva  pagini din noul sau volum, Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal, continuarea bestsellerului Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India. I se vor alatura producatoarea TV Ana-Maria Caia, care ne va povesti propriile aventuri pe meleaguri indepartate, si editoarea Iustina Croitoru.SEGA

Au trecut 4 luni de cand Sega s-a retras sa scrie a doua carte, undeva pe malul Marii Negre. Ce-a fost mai greu, a trecut. Romanul de aventuri spirituale în Nepal e, in sfarsit, gata si o sa vada lumina tiparului in preajma Targului de  Carte Bookfest 2013. Pina atunci insa, ne vom bucura, inaintea tuturor, sa aruncam o privire indiscreta in paginile manuscrisului.

Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal

Dupa cele 3 luni petrecute in ashramul lui Osho din Pune, Sega porneste spre Nepal, nu ca sa cucereasca Everestul ori sa-l intalneasca pe Yeti, ci sa-si prelungeasca viza pentru India, sa urmeze un curs de Vipassana in izolare si sa faca o vizita la Lumbini, locul nasterii Siddhartha Gautama, cel care a devenit Buddha.

Dornic de aventura, Sega nu recurge la rezervari prin internet si nici la ghiduri turistice sau persoane de contact, lasandu-se cu totul la voia intamplarii. Ceea ce il va costa desigur… Soarta ii scoate in cale personaje dintre cele mai stranii, precum monstrul din Lumbini, deghizat intr-un sadhu, fratii Devkota care il momesc in excursii pe care nu si le-a dorit niciodata, Ana, frumoasa rusoaica si Igor, prietenul ei psihopat, sau Lama, ghidul nebun care il duce in Shangri-La, locul ascuns in inima muntilor Himalaya.

De la rafting pe raul Trisuli la calarit elefanti prin jungla, de la calusarii din Sauraha la Sarangkot, locul de unde se vede Annapurna in toata splendoarea, din Thamel si pana la Kapilavastu, palatul unde a trait printul Siddhartha inainte de Marea-i Renuntare, din Centrul Dharmashringa, unde meditează 10 zile in izolare, in arestul politiei, unde petrece o noapte dupa gratii, Sega are parte de tot felul de peripetii care il schimba pentru totdeauna, revelandu-i sensuri din ce în ce mai adanci ale salutului Namaste, dar si îndepartandu-l de toate ca sa-l aduca mai aproape de sine insusi…

Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India, primul volum semnat de Sega, a fost cartea-eveniment a verii 2012 si de atunci e de neclintit din topurile de vinzari ale Editurii Humanitas. Romanul surprinde un moment de cotitura in viata scriitorului care, dupa cautari febrile, dar sterile ale adevarului personal, isi indeasa toate intrebarile intr-un rucsac si porneste sa le gaseasca raspunsuri in tara mirodeniilor.

Advertisements