În primăvara anului 2003 se deschideau porțile primei Ceainării Rendez-Vous în București urmare a unei întâmplări de viață, a unei întâlniri pasionale cu planta de ceai. În parcursul său, Ceainăria Rendez-Vous a fost martorul unor istorii scrise chiar în interiorul ei, istoriile celor care s-au bucurat, au plâns, și-au împărtășit sentimentele și prietenia. Atmosfera de altădată se regăsește și azi, la 10 ani de existență, iar poveștile continuă să se scrie în cele două ceainării din București, Rendez-Vous Universitate și Rendez-Vous Floreasca.

Mădălina Rădulescu, administratorul celCeainaria Rendez Vousor două ceainării ne povestește istoria acestei întâmplări frumoase cu emoție și bucurie.

“ Povestea Rendez-Vous s-a născut în 2002, atunci când viața mi-a arătat drumul spre o frumoasă ceainărie de pe străzile Strasbourg-ului.

Am găsit întâmplător un anunț pe care scria: job student  pentru magazinul “L’été des Muses” – în traducere- Vara Muzelor și încă unul pentru un magazin de bijuterii. Am fost foarte atrasă de rezonanța cuvintelor Vara Muzelor – gândindu-mă la o florărie sau oricum ceva destul de artistic așa că am pornit în căutarea lui. Am fost surprinsă să intru într-o ceainărie cu titlul Le Thé des Muses – Ceaiul Muzelor- confuzie de scris și nume.

Așa am deschis ușa către tumultoasa și pasionala lume a aromelor. Pașii mei s-au accelerat, inima mea a început să bată mai tare cu fiecare vorbă pe care o auzeam legată de ceai și de povestea din spatele acestei minunate plante.

Am învățat culorile, apoi am învățat sensul, apoi am învățat calitățile. Pornisem într-o călătorie de unde nu mai vroiam să mă întorc. Eram în sfârșit pe drumul cel bun, eram pe Calea Ceaiului. Am avut noroc să întâlnesc un om deosebit, proprietarul acelei mici ceainării care mi-a fost mentor și prieten. Prin el am accesat o altfel de lume, a prieteniei, a valorilor, urmărind mereu frumusețea acestei afaceri, subînțelesul și conceptul ei, acela de a oferi oamenilor o clipă de liniște, departe de cotidianul agitat.

M-am întors acasă plină de entuziasm și cu 3 pliculețe de ceai. Le-am împărtășit celor dragi noua mea pasiune. I-am introdus și pe ei în povestea mea de dragoste. M-au înțeles și m-au susținut. Așa s-a născut Rendez-Vous, ceainăria care împlinește, în 2013, 10 ani de existență”

Rendez-Vous s-a născut dintr-o pasiune, dar a devenit, o dată cu trecerea timpului, unul din brandurile cele mai solide din categoria ceainăriilor și cafenelelor din București. Astăzi, ceainăria are 2 locații în București, ambele amplasate în zone centrale și accesibile clienților (Floreasca și Universitate). Pentru a completa oferta de produse și servicii, Rendez-Vous a lansat si un atelier propriu de produse de patiserie, torturi, prajituri: Atelier Coffet.

Gustul ceaiului răzbește într-o lume de nou și frumos, înflorește și cucerește noi inimi.Ceainăria Rendez-Vous oferă astazi celor care îi trec pragul peste 200 de sortimente de ceaiuri de cea mai bună calitate, atent culese și selecționate de furnizorul francez Georges Cannon Paris ce continuă să ducă în spate istoria a 6 generații de pasionați ai ceaiului.

În cadrul petrecerii de aniversare a 10 ani, Ceainăria Rendez-Vous a prezentat oaspeților săi 7 ceaiuri reprezentative ale ceainăriei: In Theo Veritas (ceai verde cu struguri, prune, mere, migdale), Saga Africa (ceai roșu cu fructe și flori exotice), A la pause de the (ceai negru China aromatizat cu scorțișoară, ciocolată și portocale), Pavillon Blanc (Pai Mu Tan, ananas, mere, piersici), Tzigane (7 citrice), Rooibos Royale (citrice, mirodenii) și Douceur de France (măceș, mere, hibiscus, fructe roșii).

În fiecare zi, Rendez-Vous mizează pe calitatea produselor sale și invită la degustarea deliciilor Atelierului Coffet, ce și-a propus să ofere o linguriță de fericire prin rețete deosebite, create cu dragoste.

Pasionații de ceai și nu numai pot merge la Rendez-Vous pentru un moment de liniște, meditație și relaxare. Aici grijile rămân la ușă, înăuntru prietenia echipei Rendez-Vous  îi așteaptă, iar savoarea ceaiului va binecuvanta “clipa de liniște”.

www.ceainarie.ro

Facebook Rendez-Vous

Advertisements