Asociația Village Life, un ONG implicat în dezvoltarea comunităților rurale din România, organizează în vacanța de 1 mai un eveniment în mijlocul naturii care combină experiența directă a vieții la sat cu un traseu într-unul dintre cele mai spectaculoase parcuri naționale din țară, Buila -Vânturarița.

În perioada 1-3 mai, iubitorii de natură sunt invitați să experimenteze viața la țară alături de localnicii din satul Costești, Vâlcea.

Gazda principală va fi Nea Costică, țăran adevărat, plin de vorbe de duh și umor, fierar-artist, a cărui gospodărie din mijlocul dealurilor și a livezilor este un adevărat colț de rai.

De la Nea Costică și familia lui, participanții vor învăța despre grădinărit, creșterea vitelor, întreținerea livezilor de meri și de pruni, iar la final vor lua masa câmpenește, în mijlocul grădinii.

A doua zi excursioniștii vor urca pe un traseu din Parcul Național, descoperind în drum, cu ajutorul sătenilor care îi vor însoți, bogăția plantelor medicinale de mai, dar și Schitul 44 Izvoare, simplu și frumos, acoperit cu șiță.

Costul pentru eveniment, incluzând cazarea pentru două nopți la gazdele din sat, mâncarea și ghidajul în Parcul Național este de 240 lei. Cei care doresc să se înscrie trebuie să achite un avans de 50 lei. Mai multe detalii aici: http://villagelife.ro/

20130424-111631.jpg

Advertisements