Am descoperit Jurilovca anul acesta, când 1 mai muncitoresc l-am petrecut la Gura Portiței. Șase luni mai târziu, de Jurilovca știe TOATĂ EUROPA pentru că oferă turism accesibil, adică turism accesibil persoanelor în vârstă şi celor cu nevoi speciale.

“Jurilovca este situată într-un peisaj de basm în apropiere de Marea Neagră şi de Delta Dunării, o zonă umedă unică şi o localitate aflată în patrimoniul mondial al UNESCO pentru biodiversitatea şi peisajele sale uimitoare”, scriu cei de la Comisia Europeană în comunicatul oficial.

Premiul a fost acordat ca urmare a strădaniilor autorităţilor locale de a primi “vizitatori de toate vârstele din întreaga Europă”. “Se fac eforturi pentru ca toţi vizitatorii, în egală măsură, să petreacă o vacanţă plăcută aici. Centrul local pentru turişti îi ajută pe toţi vizitatorii să găsească răspunsuri la orice întrebări au pe parcursul şederii lor în regiune”, scrie Mediafax.

Eu zic că merită. Și merită ca și autoritățile naționale să dea o mână de ajutor sau măcar să trimită o vorbă bună oficială, între două postări pe Facebook.

jurilovca - gura portiei 1

jurilovca - gura portiei 2

jurilovca - gura portiei 3

 

Pozele îmi aparțin. Pentru mai multe detalii despre Jurilovca, vă recomand să intrați aici. 

Advertisements