Alpinista Crina „Coco” Popescu a acceptat provocarea lansată de Mercedes-Benz România de a oferi un interviu exclusiv despre excelenţă. Acesta completează seria de interviuri „Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei”, în care români de prestigiu vorbesc despre experienţele şi realizările lor, catalogate drept excelente. Coco Popescu a obţinut numeroase recorduri începând de la vârsta de 10 ani, fiind prima alpinistă din lume care a încheiat circuitul Seven Volcanoes al celor mai înalţi şapte vulcani de pe fiecare continent şi prima alpinistă din lume care a urcat pe Mount Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica.

Crina_Coco_Popescu

Discutând despre excelenţă şi despre semnele ei, Coco afirmă: „Sunt semne exterioare, care pot fi văzute de toţi ceilalţi, dar sunt şi semne pe care ceilalţi nu le pot vedea, cum ar fi liniştea şi mulţumirea oferite de înţelegerea domeniului în care eşti implicat (…). Se poate atinge un nivel de excelenţă în orice domeniu!

Până la vârsta de 17 ani, Coco Popescu a urcat şase din cele mai înalte şapte vârfuri de pe fiecare continent. În prezent, Coco deţine opt recorduri mondiale de vârstă şi două europene. Îşi aminteşte cu plăcere despre cum a început totul: „Eu am mers prima dată pe munte cu tatăl meu, la şase ani şi jumătate, pe vârful Omu, în Bucegi. De atunci mi-a plăcut foarte, foarte mult şi am insistat să mergem şi în alte locuri, să urcăm şi pe alte vârfuri (…). Am mers pentru prima dată în Alpi la 10 ani (…). Am mers şi pe Ararat, pe Mont Blanc, la 12 ani”.

Coco Popescu este membră a Clubului Sportiv „Montan Altitudine” şi, la 14 ani, a obţinut titlul de Maestru al Sportului. Coco completează: „Tatăl meu a crezut în mine, în ce pot eu să fac şi în dorinţa de a urca pe aceste vârfuri şi ne-am apucat de antrenamente în munţii din România.

Printre realizările sale, tânăra alpinistă menţionează: „Am făcut şase vârfuri din circuitul Seven Summits, am încheiat circuitul Seven Vulcanoes şi am urcat pe alte vârfuri foarte frumoase şi foarte importante din lume. Dacă ar fi să numească unul dintre motivele pentru care este mândră de realizările sale, Coco ar putea începe cu: „Faptul că am făcut parte din prima echipă care a urcat pe Mount Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica (…). Nimeni nu mai fusese acolo, am fost pur şi simplu pe o pată albă de pe hartă!

În prezent, Coco este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică “Grigore Moisil” din Braşov şi este iniţiatoarea şi promotoarea Circuitului “7 Munţi din Grădina Carpaţilor”: „Vreau să promovez în România sporturile montane. Sunt locuri pe care merită să le vezi, nu doar să ştii să le arăţi cu degetul pe hartă!

Interviul exclusiv cu Coco Popescu continuă seria de interviuri „Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei” din 2013, după cel realizat cu actorul Marcel Iureş. Până în prezent, Mercedes-Benz a mai purtat convorbiri cu personalităţi contemporane, a căror carieră este considerată a fi excelentă: Maia Morgenstern, Marcel Iureş, Tudor Giurgiu, Dan Puric, Alexandru Tomescu sau Cătălin Ştefănescu. Interviurile realizate până acum pot fi accesate pe website-ul Mercedes-Benz România: www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei.

Advertisements