Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari fotografi de război din lume, Don McCullin a acoperit aproape toate conflictele majore și dezastrele umanitare de la finalul secolului al XX-lea. De la războiul din Vietnam până la cele din Irlanda de Nord, imaginile sale iconice modelează percepția noastră despre conflictele moderne și consecințele acestora. Regizoarea Jacqui Morris explorează nu numai viața și munca lui McCullin, dar și viziunea lui despre jurnalism. Filmul oferă o perspectivă asupra istoriei fotojurnalismului prin prisma unuia dintre cei mai apreciați practicieni. Fotojurnalist într-o perioadă critică, McCullin a fost martorul multor schimbări în media și al instaurării independenței editoriale în presa scrisă.

Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, găzduiește miercuri, 26 februarie,  proiecția filmului documentar „McCullin”, urmată de o sesiune de Q&A cu regizoarea Jacqui Morris, și o dezbatere media cu Adelin Petrișor și Radu Sigheti. Evenimentele vor avea loc la Institute, The Café (Știrbei Vodă 104-106), începând cu ora 18.30.

Proiecția este urmată de sesiunea de întrebări și răspunsuri cu regizoarea documentarului “McCullin”  și de o dezbatere media la care vor participa: Adelin Petrișor, unul dintre jurnaliștii români cu cea mai lungă și bogată experiență în zonele de conflict, în calitate de moderator, și Radu Sigheti, Șeful Departamentului de Fotojurnalism din cadrul Agenției Internaționale de Știri Reuters România, în calitate de vorbitor.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.

Abia aștept.

McCullin

Advertisements