Pe Bogdan Ștefănescu îl cunosc de anul trecut, când am descoperit minunea asta de se numește Flautul Fermecat. Pe Horia Mihail îl știu de ceva vreme, și cel mai mult îmi place când este solist și dirijor în același timp. E ceva fascinant. Iar când oamenii ăștia doi sunt pe aceeași scenă, se întâmplă ceva. Ceva absolut extraordinar.  Sună cam așa:

“Flautul fermecat poate fi de aur, de argint, de lemn sau de diferite mărimi, în funcție de buna mea inspirație. Cu siguranță, în edițiile viitoare le voi prezenta publicului pe toate. De data aceasta însă, vedeta este tot flautul meu Muramatsu de aur de 18K, un instrument robust, cu sunet îngeresc acompaniat de același pianist, pe care l-am numit « de aur », Horia Mihail”, declară Ion Bogdan Ştefănescu.

Puţini sunt aceia care observă că, în drumurile lor de zi cu zi, în cele mai diverse locuri – prin magazine sau autobuze, în maşinile personale sau chiar la locul de muncă – sunetul flautului îi însoţeşte adesea, acest sunet prietenos şi cald relaxându-ne şi aducându-ne liniste şi echilibru. Terapia prin sunet este un fapt cunoscut de către asiatici şi recunoscut de psihologii europeni şi americani în zilele noastre, motiv pentru care sunetul de flaut a devenit astăzi omniprezent.

Conştientizând aceasta, oferta celor doi muzicieni care  vor poposi în cinci oraşe cu un program ce va atrage orice iubitor al muzicii de calitate, indiferent de vârstă sau de preferinţa pentru o epocă sau alta, devine de nerefuzat. Călătoria sonoră propusă cuprinde peste o sută de ani de muzică. Compozitorii ‘’vedetă” ai recitalului vor fi Franz Schubert, Fauré, Enescu, Ravel sau Grigoraș Dinicu iar cei doi muzicieni au ales bijuterii muzicale mai puţin cântate pe scenele româneşti.

Itinerar turneu Flautul Fermecat – 14-25 iunie 2014:

Sâmbătă, 14 iunie, Sala Rotary , Baia Mare

Luni, 16 iunie, Teatrul dramatic, Caracal

Marți, 17 iunie, Sala Filarmonicii, Craiova

Sâmbătă, 21 iunie, Teatrul Jean Bart, Tulcea

Miercuri, 25 iunie, Sala Radio, București

Advertisements