Îmi plac foarte mult cărțile atipice de turism. De ceva vreme, l-am descoperit pe Peter Mayle și m-am îndrăgostit de Franța din paginile scrise de el. Poate la un moment dat o să povestesc și despre el, însă astăzi vorbesc despre un jurnal culinar al Juliei Powell, cunoscuta carte cu ecranizare, “Julie și Julia”.

Am primit-o cadou de la o prietenă dragă mie care m-a auzit spunând că îmi doresc cartea … Și am primit-o. Câteva săptămâni mai târziu, am citit-o, pe nerăsuflate, într-o duminică seară. Mi-a plăcut mult filmul, dar și mai mult cartea. Și pentru că nu mă numesc încă gurmandă, dar îmi place să descopăr arome și gusturi noi, las mai jos lista de rețete descoperită în carte, rețete ale Juliei Child, poate una dintre cele mai faimoase bucătărese americane, care a scris Mastering the Art of French Cooking, adică 524 de rețete franțuzești, aducând astfel bucătăria franceză mai aproape de poporul american.

Lista de bunătăți:

Bifteck Saute au Beurre
Artichauts au Naturel
Quiche Lorraine
Haricots Verts a la Anglaise
Filets de Poisson Bercy aux Champignons
Poulet Roti
Carottes a la Concierge
Creme Brulee
Ouefs a la Bourguignonne
Biftec Saute Bercy
Puree de Pommes de Terre a l’Ail
Tomates Grilees au Four
Omelettes Gratinees a la Tomate
Oeufs en Cocotte
Salade a la d’Argenson
Pot-au-Feu
Boeuf Bourguignon
Oeufs en Gelee
Foies de Volailles en Aspic
Sauce a la Moutarde
Concombres au Buerre
Poulet en Gelee a l’Estragon
Homard a l’Americaine
Veal Prince Orloff
Moules a la Provencale
Supremes de Volaille aux Champignons
Riz a l’Indienne
Mousseline au Chocolat
Navarin Printanier
Charlotte Malakoff aux Fraises
Gateau de Crepes
Epinards Gratines au Fromage
Epinards Etuves au Beurre
Bouchees Parmentier au Fromage
Cervelles en Matelote
Rognons de Veau en Casserole
Clafouti
Petits Chaussons au Roquefort
Pate de Canard en Croute
Reine de Saba

IMG_0824