ÎNDRĂGOSTÍ, îndrăgostesc, vb. IV. Refl. A prinde dragoste de cineva, a începe să iubească pe cineva; a se amoreza, a se înamora. ♦ Tranz.(Neobișnuit) A iubi pe cineva. ♦ Refl. recipr. (Pop.) A se iubi. – În + dragoste.

Îl descoperi într-o sală de spectacol, într-un spațiu public, pe o scenă improvizată sau nu, într-o galerie de artă sau chiar la el acasă. Te fascinează ceva: o culoare, un zâmbet, un text. Durează cam o secundă să te captiveze și să îți fure inima. Și așa începe…

… căutarea de date despre el. Brusc, vrei să știi tot ce a făcut până în momentul descoperirii lui. Câteodată este dureros să citești recenzii, unii oameni chiar nu înțeleg cât de bun este artistul tău și cât te-a impresionat.

… căutarea pe Facebook. Te uiți și te re-uiți la toate pozele lui de pe Facebook, ce face, cum face și cu cine face. Apoi, cauți toate detaliile juicy.

… căutarea pe Youtube. Simți nevoia să-I auzi vocea, chiar dacă bruiată. E o plăcere intimă să joace pe scena desktop-ului tău numai pentru tine.

Și îl iubești necondiționat, deși conștientizezi că probabil îl mai iubesc și alții. Și aplauzi cu sufletul la spectacolul lui. Și te mândrești și tu cu succesul lui. Și îi urmărești toate spectacolele și mergi după el inclusiv în locațiile mai puțin selecte, mai puțin luminate, mai puțin traficate, mai puțin cunoscute. Și atunci totul devine intim – nici nu se compară unul din cincizeci cu unul din cinci sute. Sau cinci mii. Ești mult mai aproape de el și totul devine un show one-to-one unde lumina face minuni.

Iar momentul când faci prima poză cu el… o nirvana. Acum poți să ai propriul tău templu închinat lui. Și te gândești dacă ești egoist, și păstrezi poza pentru tine sau vrei să arăți lumii întregi că you did it.

waiting

Advertisements